Blogspot Sitede .TR Nasıl Kaldırılır?


Blogspot sitede .TR nasıl kaldırılır sorusunu yanıtladığımız yazımızda birçok Blogger'ın şikayetçi olduğu Blogger sitede .TR nasıl kaldırılır sorununu çözdük.

Blogger TR Sorunu

En çok kullanılan bedava site açma kaynağı olan Blogger geçtiğimiz sene ülkelere özel uzantlar kullanmaya başladı. Bu durumun sonucu olarak da alexa değerlei sıfırlandı, indexler gitti, backlinkler iptal oldu. Eğer blogunuz eskiyse bu sorunlar ile karşılaşmamak için TR olarak kullanılan uzantıyı kaldırabilirsiniz. Blogger dünya genelinde blogspot.com yerine kendi ülke kodlarını kullanmaya başladı Örn: blogspot.com.tr gibi.

Bunu yaparak Alexa ve PageRank değerleri sıfırlandı.  Google Friend Connect yani İzleyiciler gadgetı blog yazarları arasında ciddi sıkıntılara yol açtı.

Sonunda Blogger’ın yaptığı bu güncellemenin "country-code Top Level Domain" (ccTLD) adı verilen bir yönlendirme olduğunu öğrendim.

Bu yönlendirmeyi de blogumuza küçük bir script ekleyerek engelleyebiliyoruz.
Yapmanız gereken şey Blogger ayarlarınıza girerek  Şablon > HTML’yi Düzenle yolunu izleyin şeklinde ilerledikten sonra ilk olan  <head> kodunun altına aşağıdaki script kodlarını yapıştırın.


<script type='text/javascript'> var str= window.location.href.toString(); if ((str.indexOf('.com/'))=='-1') { var str1=str.substring(str.lastIndexOf(".blogspot.")); if (str1.indexOf('/')=='-1') { var str2=str1; } else { var str2=str1.substring(0,str1.indexOf('/')+1); } window.location.href =window.location.href.toString().replace(str2,'.blogspot.com/ncr/'); } </script>


Blogger .TR kaldırmak için son adım olan bu ayarı kaydedin ve kaydettikten sonra blogunuzu blogspot.com uzantısıyla kullanmaya başlayabilirsiniz.
Bu olduktan sonra Google Friend Connect gadgetı da görününr ve çalışır hale gelecek, bunun yanı sıra aynı zamanda da Alexa ve index değerleriniz de geri gelecek.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

>>> Blg nasıl açılır?

Yorum Gönder

Ücretsiz Blogger Eklentileri ile Blogger Açarak para kazanabilirsiniz. Ücretsiz Blogger Temaları

Ücretsiz Blogger Şablonları

Blogger Eklentileri